Även fyrhjulingar/ATV använder sportsfilter. Men om man ska köpa en ATV då?

En ATV är samma sak som en fyrhjuling. Beroende på varför du vill köpa en ATV så finns det en del saker som du kan behöva tänka på. Du får tillexempel inte framföra en ATV i terräng i Sverige om du inte gör det i ditt yrke. Men det är bara enskilda yrkesgrupper som har den rätten. Till exempel läkare eller veterinärer som ska ta sig fram till en skadad person eller ett skadat djur. Det finns en del andra yrkesgrupper som har samma rättighet men då bara när de kör under tiden de arbetar. Vilket gör att terrängkörning inte är något du kan syssla med i Sverige om det inte är inom ett inhägnat område.

Vart köper man en ATV

Att köpa en ATV är relativt enkelt i Sverige och går att göra både i en vanlig butik och på nätet. Allt beror på vart du bor och vilket pris du vill betala. Det finns så pass många olika företag som säljer dessa fordon på nätet till mycket lägre priser. Men om du skulle köpa en ATV i en vanlig butik.

Därför ska man alltid jämföra priserna mellan en vanlig återförsäljare och en som enbart säljer sina varor på nätet. På det sättet kan man spara väldigt mycket pengar och det blir även enklare att få fordonet hemlevererat. Tänk på att en ATV måste vara registrerad för att du ska kunna köra på allmänna vägar. Det kräver även att du har ett körkort som tillåter att du kör en ATV. Även om det inte är det viktigaste att tänka på före du köper en ATV. Så kan det avgöra om du kan köra hem den själv eller inte. För om den inte är registrerad så får du inte köra den på en allmän väg.

Hos Gårdsman AB kan man köpa en fyrhjuling eller ATV från Polaris utbud. Kika in deras sida om just fyrhjulingar och ATV.

Att välja rätt ATV

Att välja rätt ATV är inte speciellt svårt även om det på många sätt liknar att köpa en ny bil. Du måste självklart kontrollera vilka märken som gör dessa i den bästa kvaliteten. På det sättet slipper du att den går sönder vid fel tillfälle. Men det kan också vara bra att tänka på vilken motorstorlek du vill ha. Främst för att det finns ATV i allt från samma motorstorlek som en moped till tunga motorcyklar. Då det inte går att köra snabbare än 120 km per timme i Sverige. Så är det enda som skiljer sig åt mellan de olika varianterna att de med större motorer accelererar snabbare. Så beroende på vilken budget och vilket behov du har så kan du välja den ATV som passar dig bäst.

Men se till att noggrant läsa på om vilka modeller som är bra och om det finns några dolda tillverkningsfel. Det finns gott om hemsidor med både recensioner och annan relevant information om olika modeller och tillverkare. Det finns även olika tidningar med ungefär samma innehåll så att du alltid kan ta till dig den senaste informationen. Så om du funderar på vilken ATV du ska köpa så är det en bra början.