Filter vid fasadrenovering

För att hålla sin fasad så fräsch som möjligt och få den se ny ut genom att tvätta den regelbundet. Fasadtvätt används för att avlägsna alla typer av oönskade angrepp på fasaden men kräver också viss försiktighet. Vissa medel som använda antar jag kan behöva viss säkerhetsutrustning som ansiktsfilter bland annat. Vanligtvis innefattar detta alger, mögel, sot, smuts eller fett. Man brukar dessutom se till att genomföra fasadrenoveringen innan man målar om en vägg. För att få den se så ny ut som möjligt då inget fastnar i färgen eller påverkar utseendet på den.

Minimera risken

För att minimera riskerna av att få fasaden angripen av alger eller mögel bör man tvätta fasaden åtminstone vartannat år. Man bör göra detta även av den anledningen av att fasaden för en ny glans och ett nyare yttre. Att applicera fasadtvätt är väldigt enkelt och beroende på ytan kan man använda sig av olika verktyg. I vanliga fall räcker det med vanliga penslar, roller eller svamp. Men när det gäller större fasader brukar man använda sig av lågtrycksspruta för att påskynda processen. Viktigt att tänka på om man ska måla efter en fasadrenovering i Sverige men framförallt Stockholm. Är att låta väggen torka lite, virket bör understiga 18 % i fukthalthet. Vilket går att mäta ut smidigt med en fuktmätare.

Fasadtvätt är inte bara användbara för väggarna utomhus, utan fullt användbara och effektiva på andra föremål såsom staketet eller brevlådan. Kumla Fasadteam jobbar med fasadrenovering i Stockholm på ett mycket framgångsrikt sätt. Dom är också duktiga på att använda filter för att skydda sig mot eventuellt farliga ämnen. Som kan lösgöras från fasaden och avgaser och liknande. Fasadtvätten ger nytt liv i dessa med och de är dessa små detaljer som man lägger märke till. Fasadtvätt kommer i olika förpackningar och mängder men de är biologiskt nedbrytbara samt högkoncentrerade. Därmed håller de en längre tid beroende på hur stor yta som skall tvättas.

Fasadrenovering

En fasadrenovering på taket kan öka värdet på bostaden och får den att se ny och fräsch ut. Alla sorters tak drabbas förr eller senare av oönskade angrepp, främst mossa och alger. Utöver att det ser mycket bättre ut om man fasadtvättar taket. Så kan det även vara nödvändigt för att bli av med angreppen. Så att inte taket förstörs genom sprickning av takpannor eller annan sprickbildning som kan förekomma. Det kan i längden leda till att fukt såsom regn kan trängas ner i underlaget. In i byggnaden och orsaka större skador på fastigheten. Det är i huvudsak takläggare eller takmontörer som utför dessa jobb. Då de har rätta verktygen samt utbildningen för att stå på höjderna och utföra fasadtvätten.

Fasadtvätt

Fasadtvätt på olika utomhusmaterial är vanligen på trä, plåt, betong, tegel, puts eller glas. Beroende på vilken typ av material det är desto oftare eller mer sällan bör man tvätta fasaden. Trä är ett sådant material som kräver ganska frekvent behandling. Det rekommenderas att man fasadrenoverar trä en till två gånger per år och detta för att förlänga livslängden på färgen. Tegel kan ha en biologisk påväxt på ytan och därför räcker inte ens med att högtryckstvätta väggen. För att lösa detta bekymmer så brukar man fasadtvätta ytan genom att tillsätta ett starkt medel på ytan. För att sedan låta regnet sköta resten.

Denna process är långlivad och man brukar räkna med att man blir av med alla angrepp. Och får en fräsch betongvägg efter 18 månader. Ge dig inte på detta själv om du befinner dig i Stockholm då fasaderna ofta är mycket höga. Och kräver bra filter för att du ska vara skyddad på ett bra sätt.