En komplett bilservice ökar livslängden på bilen

Något man behöver är faktiskt en komplett bilservice då och då. För det kommer att förlänga livstiden på din bil och det kommer även göra ditt liv som bilägare enklare. Därför är det något som man ska försöka se till att genomföra minst en gång om året. För att få ut den maximala livslängden ur bilen. Men man ska åtminstone följa tillverkarens rekommendationer för att få reda på när man behöver genomföra en komplett service av bilen. Det är det absolut minsta som man ska använda som måttstock.

Sen skiljer det sig självklart beroende på hur gammal bilen är. Nya bilar behöver inte genomgå en komplett service lika ofta. Men fortfarande så kan det underlätta om man faktiskt kontrollerar bilen med jämna mellanrum. Det gäller framförallt helt nya bilmodeller som nästan alltid har några dolda fel som tillverkaren inte har hittat under tillverkningen. Det är sällan problem med delarna utan det är oftare ett problem med datorn som finns i bilen.

Bor du i närheten av Uppsala så är AutoCenter, som är en del av MECA, en bilverkstad med högsta kompetens. De utför komplett bilservice på alla bilmärken. Kika in på deras hemsida för mer information och för att hitta kontaktuppgifter. Se till att även din bil får gå på spa ibland.

Hur ofta ska bilen genomgå en komplett bilservice?

En komplett service av bilen ska man helst försöka göra en gång om året för lite äldre modeller. För riktigt gamla bilar kan det vara bra om man kontrollerar dem väldigt regelbundet. För när bilen genomgår en komplett service regelbundet så kommer livslängden att vara betydligt längre. Det gör att man på det här sättet kan använda sig av sin bil längre. Och man slipper köpa en ny tidigare än vad man hade behövt annars.

Helt nya bilar behöver sällan samma typ av komplett service som lite äldre bilar. Men fortfarande så finns det stora skäl till att göra en komplett bilservice regelbundet. Vi har nämnt några skäl till det tidigare i texten. Men det är helt enkelt en bra investering.

Vad är egentligen en komplett bilservice?

En komplett bilservice menas att bilen får en total genomgång. De kommer att byta ut slitna delar och gå igenom allt som brukar gå sönder på den bilmodellen. Allt som kan bytas ut kommer också att bytas ut men det är som sagt viktigt att man är beredd på att det kan ta lite tid. För en komplett bilservice genomförs sällan på några timmar om det inte är en väldigt snabb bilverkstad.

Därför får man vara beredd på att man troligtvis inte kommer få tillbaka bilen samma dag. Men som sagt så är det något som man behöver göra för att bilen ska hålla så länge som möjligt. Men om man aldrig tidigare har genomfört en komplett bilservice så kan det vara dags för en sådan.

Se till att använda dig av en auktoriserad bilverkstad för just ditt bilmärke så att du får den bästa servicen. Då behöver du inte heller oroa dig över att garantin inte påverkas då detta kan hända om man använder sig av en bilfirma som inte är auktoriserad.

Men som sagt är en komplett service något som kan förlänga livstiden på din bil med flera år.

Bonus malus

2018 är ett händelserikt år för alla bilägare. Den 1:a juli träder en ny lag fram vilket innebär att just din fordonsskatt påverkas. Det som sker är att bilar med ett lågt koldioxidutsläpp får en bonuspremie och bilar med ett högre utsläpp blir dyrare på så vis att skatten höjs. Fordon som påverkas är de som registreras efter 1:a juli 2018.

bilservice